Contact Lenses : Select Fairy - Basic Brown 1 Day*

Wednesday, July 27, 2016

Hi all! It’s me Indira and welcome (back) to my blog.

This post is in Bahasa and English.


review-select-fairy, select-fairy-review

Kali ini aku mau review contact lens lagi. Contact lens yang mau aku review sedikit beda karena biasanya aku review contact lens yang bisa dipakai beberapa bulan, kali ini aku review contact lens yang cuma bisa dipakai sehari aja, jadi sekali pakai buang. 

This July I only make 3 post so far and 4 including this. I lost some picture for my blog post and also personal reason which makes me can't blog as much as usual. Another contact lens again, ths time is bit different because previously I only review monthly contact lenses but this post is about 1 day contact lenses.





Review contact lens kali ini di sponsori oleh Pinkicon. Pinkicon ini gak cuma jual contact lens aja, mereka juga menjual bulu mata, wig, makeup dan skicare, good news nya Pinkicon ini free shipping! Awalnya aku di suruh memilih dari contact lens yang ditawarkan oleh mereka. Aku pilih ini deh karena belum pernah review contact lens yang daily. 
This time contact lenses review is sponsored by Pinkicon. Pinkicon is the largest circle lenses distributor based in Hongkong. Not only circle lenses they also sell wig, fake eyelashes and makeup. They let me to choose one circle lenses from their store, and I pick Select Fairy - Basic Brown 1 Day Contact Lenses.

pinkicon-discount

They offer free worlwide shipping for all circle lenses and every month they have monthly promotion for selected circle lenses so don't forget to check their website at last once every month.
pinkicon-discount

Contact lens yang daily atau cuma sekali pakai aja biasanya lebih nyaman saat digunakan dan juga lebih 'tahan banting' untuk membantu kamu menjalani hari LOL *aku serius*, terus juga cocok buat kamu yang malas ganti water solution. 

Usually 1 day contact lenses is more comfortable and in my opinion one 1 day contact lenses is really suitable for you who are lazy to change water solution.

Aku memilih contact lens dari brand Select Fairy yang memiliki 3 jenis Basic Brown, Street Brown dan Mode Brown. Aku pilih yang Mode Brown karena di poster warna coklatnya terlihat yang paling terang karena menurut aku contact lens warna light brown bisa buat mata pemakai jadi terlihat innocent.

Select Fairy is have 3 type with name Basic Brown, Street Brown and Mode Brown. I pick Basic Brown because the design look more simple also the brown color is lighter among others. I think circle lenses with light brown color always make the user looks innocent.
select-fairy-contact-lenses

Ketiga jenis contact lens dari Select Fairy ini memiliki diameter yang natural dan juga menggunakan metode sandwich dimana bagian yang berwarna di kedua sisinya dilapisi lagi, sehingga warna yang ada tidak akan luntur atau menempel ke mata, kurang lebih seperti itu penjelasannya.

All contact lenses from brand Select Fairy is have natural diameter with sandwich technology. Sandwich technology is ensures firm color and prevent fading in colored contact lenses.



 
Select Fairy - Basic Brown
select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown
Brand : Select Fairy
Diameter : 14.20 mm
Graphic Diameter : 13.50 mm
Water Content : 38%
Base Curve : 8.6mm
Life Span : 1 Day
Country of Origin : Japan
Price : $20
One box is consist of 10 lens in same power
MORE INFO

Disclosure : Products were sent to me for review purpose, however all opinion are based on my experienceRead more here.
select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

Kemasan dari Select Fairy Basic Brown ini berbentuk kotak persegi panjang di dominasi warna pink. Terdapat penjelasan tentang contact lens ini pada bagian belakang, seperti material pembutrat contact lens, peringatan dalam memakai contact lens dan nama perusahaan dengan tulisan jepang (kanji, hiragana dan katakana). Tadinya aku sudah setengah menerjemahkan, tapi ternyata sudah ada di website perusahaannya, bisa cek di website Sincere Co., Ltd disini.

The packaging is come in rectangle box, the box is dominated with pink color, so girly! You will see the description in japanese alphabet (kanji, hiragana and katakana). At first I want to translate it but you can check the company website here because the translation are written there. 

select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown 
select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown
select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown 
select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

Saat box nya dibuka pada bagian dalam terdapat 10 buah contact lens dan terdapat 2 lembar kertas, satu kertas berukuran kecil dan satunya lagi lebih besar. Tulisan di kertas ini gak aku terjemahkan ya, karena nanti kepanjangan post ini. Isinya hal-hal basic dan info mengenai penggunaan contact lens.

Inside is 10 lenses or 5 pairs with same power and two instruction sheet, one is so small and the other one is bigger than picture below. I'm not going to translate what's in the paper sheet, because it will make this post more long. Basically it's about how to wear, how to take off, caution, yeah basic thing for circle lenses user.

select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

Select Fairy Basic Brown ini terdiri dari 2 warna, coklat tua pada bagian luar dengan desaian lingkaran yang bergelombang dan warna light brown yang seperti warna orange pada bagian dalam. Meskipun pada bagian luar terdapat lingkaran berwarna coklat tua, tapi tidak membuat contact lens ini terlihat 'fake' warnanya justru ter-blend sempurna saat aku pakai. 

These circle lenses color is light brown or let me say it's more orange-y at inner part and more darker brown at outer part. At first I was thought the outer rim will make these lenses looks too fake because the shape is not like a ring shape but it's more wavy, I hope you get what I mean by see picture below. Luckily the design blend perfectly with my dark brown eyes.

select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

Pertama kali pakai ini terasa dingin saat dipakai, mungkin karena aku foto dulu waktu masih di kemasan untuk foto di blog, jadi mungkin terkena debu makanya terasa dingin, tapi hanya beberapa menit rasanya seperti tidak memakai apa-apa. Waktu awal-awal pakai aku sedikit susah untuk memasangnya karena terasa licin dan lemes banget contact lens ini. Mata sedikit terlihat besar namun tetap natural.

I have a little hard time when try putting these lenses at first try because it's so soft and suoper thin. Inner part and outer part lenses color is different. It gave natural enlargement when worn.

select-fairy-basic-brown, select-fairy-basic-brown-review, review-select-fairy-basic-brown

Contact lens ini benar-benar tahan banting berdasarkan pengalaman aku. Ceritanya gini, waktu lebaran saat siang hari aku dan keluarga besar akan pergi ke makam, aku menunggu adik aku ngambil motor karena aku sudah di rumah tante, eh dia gak bawa helm, emang dasar kebiasaan itu terong-terongan -__-. Jadilah aku gak pakai helm ke makam, memang makam dari rumah jaraknya gak jauh, tapi karena sudah buru-buru karena ada kegiatan selanjutnya aku gak pakai helm dan aku yang bawa motor. Iya, aku yang bawa motor yang duduknya di depan, gak pakai helm dan gak pakai kacamata tapi pakai contact lens dan gak bawa tetes mata. Tau apa? Mataku tetap gak kering, matanya gak kerasa pedes, mata aku gak merah sama sekali. Biasanya kalau aku pakai contact lens dari brand lain ke kampus udah pakai kacamata dan helm terasa kering, jangankan naik motor deh. Pernah naik KRL dari stasiun Bekasi ke Buaran aja kalau contact lens lain udah mulai terasa kering karena terkena AC. Nah Select Fairy Basic Brown ini super nyaman, di pakai di ruangan ber-AC tetap rasanya seperti gak pakai apa-apa, gak inget sih pernah pakai ini paling lama berapa jam. Aku pakai contact lens ini kalau udah ketauan bakal sibuk banget, soalnya sayang banget kalau cuma pakai 6 jam terus di buang, mahal brosis nyarinya juga masih susah banget kan di Indonesia.

These contact lenses is the super comfortable, indoor or outdoor, I don't need eyedrops because I feel like I don't have problem with my vision, I feel like wearing nothing. I even wearing these lenses and ride motorcycle without wearing glasses and helmet and these lenses is still not drying my eyes or make them turning red. 

COLOR : 3.5/5
DESIGN : 3/5
ENLARGEMENT : 2/5
COMFORT : 5/5

Secara keseluruhan contact lens ini cocok banget buat yang lagi mencari contact lens sekali pakai dengan kenyamanan yang super dan bisa dipakai dalam melakukan aktivitas indoor dan outdoor. Sejauh ini aku sudah memakai 5 pasang dan gak pernah sekalipun terasa kering. Untungnya contact lens ini berwarna jadi waktu ngaca aku jadi ingat kalau lagi pakai contact lens, biar gak tiba-tiba ketiduran.

Overall, these lenses is really recommended especially for people who always seeking for comfort in circle lenses. It looks so natural and suit any ocassion especially for you who have natural dark brown eyes, too bad it not suit 'no circle lenses' look. I already using 5 pairs of these and not even once I ever need an eyedrops. Luckily these lenses have color because if not I may sleep with contact lens on my eyes.

PINKICON

Thank you very much for reading and I hope you liked this review!

Follow me on :
twitter // instagram // google plus // bloglovin // facebook 
blogbyindira@gmail.com



RELATED POST

17 komentar

  1. I like earth tones. I think all three of these shades are pretty.

    ReplyDelete
  2. Good to know that there are options for contacts. I dont need glasses yet but when I do I will consider contacts.

    ReplyDelete
  3. I love these lenses. They are such a beautiful shade of brown. I'm going to have to check them out :)

    ReplyDelete
  4. I love contact lenses! This brand looks great

    ReplyDelete
  5. These contact lenses look so great! I want to have one pair.

    ReplyDelete
  6. They have quite a nice selection of contacts. I wear them 24/7 so I can appreciate this!

    ReplyDelete
  7. It's really nice that they're so comfortable. They look great and this sounds like an awesome brand.

    ReplyDelete
  8. Sounds like a wonderful experienced. I like wearing contact lenses, especially if they are comfortable.

    ReplyDelete
  9. I envy those who can use contact lenses and can try colors and stuff. I just can't seem to put one in mine.

    ReplyDelete
  10. I've lost pictures too and have had to take a break from blogging at time too. You'll get back to it! I love these contacts!

    ReplyDelete
  11. I like wearing contact lenses, my eyes are not 20/20 perfect vision. Sometimes, I used them as accessories.

    ReplyDelete
  12. Good to know that they're great and that you had a good shopping experience! I don't really buy contact lenses but it's nice to have a reference, should I need one!

    ReplyDelete
  13. They look really good on you. I think brown is your color. Hate that you lost some pictures. It would have been nice to have seen more.

    ReplyDelete
  14. What a cool contact lens. I love the brown color.

    ReplyDelete
  15. I have never tried contact lenses but I have always wanted to try green ones but can never find ones that look natural enough. These look great.

    ReplyDelete
  16. Wow it really sounds super comfortable! And I love the colour on you :) I've never tried 1 day lens before but I hope to try it out some day!

    ReplyDelete

Hello. Thank you for visiting my blog and share your opinion. I'll reply comment after I read. Make sure you use active profile when leave comment so I can visit your blog too.


Comment with active links (clickable link) to your own blog, giveaway post, referral links won't be approved to make this blog spam-free.

Welcome to What Indira Loves