[REVIEW] E.L.F. Studio Bronzers - #83701 Warm Bronzer

Thursday, February 12, 2015

"With a little swipe of bronzer, I look more alive instead of pale and fair." 

Hai! Kali ini aku mau review bronzer yang udah cukup lama aku punya dan sudah aku pakai hampir 1 tahunan. Jadi, maaf ya kalau foto produknya sudah dalam keadaan kurang lengkap. 
Hello! This time review is about bronzer which I have almost 1 year. I'm so sorry if the product picture is not really good since I don't take picture when this still in brand new condition.

Dulu aku kira bronzer, highlight, dan contour itu sama hehe ternyata beda. Sebenarnya waktu beli ini aku belum terlalu ngerti juga fungsi bronzer itu apa, baru beberapa waktu belakangan ini mulai paham cara pakainya. 
I was thought that bronzer, highliter and contour is same, when in fact it's different. Actually when I bought this I don't really know the function of bronzer, just this past month I understand how to use this. 

Review ELF Warm Bronzer Indonesia
Netto: 12,3 gram
Ini ada box nya, jadi gak cuma kemasan bronzernya aja. Walaupun udah punya cukup lama, tapi emang kebiasaan aku suka simpan barang dengan boxnya. Di box nya ada keterangan tentang produk, cara pakai, ingredients, dan masa pemakaian. Masa pemakaian setelah ini dibuka sekitar 1 tahun, wah jadi sebentar lagi udah mau kadaluarsa. 
This bronzer comes with box packaging. In the back of the box there is information of this product, how to use, ingredients and life span. Life span after first time use this is 1 year, I think first time I use this is 10 months ago, since I have this product for almost 1 year it will expire soon.
Review ELF Warm Bronzer Indonesia
Talc, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Magnesium Stearate, Hydrogenated Polyisobutene, Sodium Dehydroacetate May Contain: Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 7 Lake (CI 15850), Blue 1 Lake (CI 42090), Red 40 Lake (CI 16035) 

ELF bronzer ini terdiri dari 3 pilihan, yaitu: Golden Bronzer, Warm Bronzer dan Cool Bronzer. Yang aku punya Warm Bronzer di dalamnya itu ada 4 warna. Harganya $3, tapi rata-rata online shop sekarang jual kisaran Rp 70.000- Rp 90.000. Namanya juga bronzer ya, jadi semuanya shimmer
 ELF Bronzer is available in 3 shade option. Golden Bronzer, Warm Bronzer and Cool Bronzer. I have Warm Bronzer, and it have 4 colors inside. It cost only 3 USD but mostly online shop in Indonesia sell it for 70.000 IDR - 90.000 IDR. As it's name, bronzer. This is really shimmery.

Warm Bronzer is described as The warm shimmer that will bring a glow to your face. Ideal for summer or year-round.

Kemasannya simple ya, dengan kemasan warna hitam matte jadi kelihatan elegant, dan ada kacanya juga. Memang gak dilengkapin kuas, tapi aku rasa gak masalah daripada ada tapi kualitasnya kurang. Sepertinya sih kalau misalkan ini jatuh dalam keadaan terbuka kacanya bisa retak, karena aku lihat kaca nya kurang kuat ditempelnya. Bronzernya mungkin juga jadi retak jadi butiran serbuk. 
The packaging is simple, with black matte it looks elegant, and there is mirror inside. It doesn't come with brush, but I'm okay with it. I think it definitely will broke if you drop it.

Review ELF Warm Bronzer Indonesia
"Create a healthy looking glow all year round! The sheer soft powders provide the perfect hue of color. Blend all 4 colors together to achieve a blend of perfection or choose your favorite color or colors to mix, match and blend." from web.

Warna yang shimmer dark-brown sudah hampir habis, soalnya dulu sering aku pakai juga buat contour.
The color shimmery dark brown is almost hit the pan, since I mostly use this as contour. 


Review ELF Warm Bronzer Indonesia

Ini semua hasil dari swatch 3 kali di tangan aku, soalnya kalau cuma swatch 1 kali kurang begitu kelihatan warnanya saat di foto. 
This is the result of 3 times swatch, cause if only 1 time swatch the color not really show up in the picture.
Review ELF Warm Bronzer Indonesia

Teksturnya lumayan powdery waktu aku ambil pakai kuas. Di foto ini aku pakai kuas Hello Kitty, lumayan lembut untuk ukuran unbranded kuas. Walau memang gak selembut kuas Masami Shouko. Pastiin waktu apply secukupnya aja ya, karena ini shimmery jadi kalau kebanyakan waktu apply nya nanti kelihatan jadi lampu disco mukanya. 
The texture is really powdery, there is so many fall out. In this picture I use Hello Kitty brush even it's unbranded brush it's smooth enough for unbranded brush category, though it's not as smooth as my Masami Shouko brush. Make sure you only apply as needed since it's really shimmery, you don't want your face looks like disco lamp, right?
Review ELF Warm Bronzer Indonesia

 Cara pakai bronzer ini, semua warna diusap pakai kuas jadi satu. Jangan seperti aku dulu ya, aku satu-satu gitu dulu waktu pakai. Maksudnya yang warna shimmer golden-brown dulu aku pakai buat contour hidung, yang shimmer pink aku pakai buat blush, yang shimmer dark-brown aku pakai buat contour daerah rahang dan pipi, dan satu warna lagi aku pakai buat highlight. Ini hasil swatch setelah semua dibaur jadi satu. 
How to use this bronzer is blend all color together. At first, I use this I don't blend all shade together. Below I show you the swatch after I blend it all color together.
Review ELF Warm Bronzer Indonesia

Hasilnya di aku yang berkulit medium lebih cocok untuk highlighter, tapi sepertinya kalau untuk kulit yang fair product ini memang cocok untuk jadi bronzer. Staying powernya lumayan lama juga bertahan di pakai lebih dari 6 jam.
I have medium skin, this product is more works as highlighter for me, but I think it will really works as bronzer for people who have fair skin tone. The staying power also good, I use this for more than 6 hours and it still stay. 

Review ELF Warm Bronzer Indonesia Aku suka banget sama produk ini meskipun tertulisnya bronzer, tapi di aku lebih bekerja sebagai highliter karena faktor skin tone kalau aku mix semua warnanya. Tetap bisa bekerja sebagai bronzer kok di aku, caranya aku pakai yang shimmer dark-brown, baru setelah itu apply dari 4 warna yang udah di mix. Dengan pengaplikasian yang tepat, product ini ngasih hasil healthy-glowing di aku.
I really like this product though is more work as highliter for me rather than as bronzer. But with some trick it still can works as bronzer too! With the right amount when applied, it gives healthy-glowing natural results on me. 

INDIRA


Got questions? Ask me in the comment box or e-mail.
For product review, advertisement inquiry e-mail me at
indiranyan@yahoo.co.jp

RELATED POST

15 komentar

  1. This looks great! I usually quite like elf products ♥
    Amy xx

    Perfect Imperfections

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is my 1st and only one elf product, I think I will buy ELF Blush St. Lucia I read it a great dupe of NARS Orgasm ;)

      Delete
  2. Nice review :) I've never tried any ELF products. I really need to find a new bronzer though i really dont like shimmers in my bronzer and mostly they only sell shimmery bronzers :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank yu for read, hope it will help you to decide what next bronzer to buy ;)

      Delete
  3. udah lama ngincer produk ini ...bagus juga ya, bisa multifungsi :)
    thanks buat review nya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya yah, ada 4 warna gitu jd ga salah jg dong aku pakai selain bronzer hehe :D

      Delete
  4. I don't use a bronzer religiously, because it doesn't suit me a lot lol
    But it seems like a great product! Nice review!
    http://itsmeeejennyy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. I love ELF because they're affordable and good. Multifunction products are awesome! Ga rempong bawa banyak macem kmn2

    http://jessicaliani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Ternyata elf gak mahal-mahal banget ya ^^ Gak pernah beli bronzer sih.. Aku biasanya beli Maybelline.. Sama-sama oke ga sih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bronzer dari maybelline udah masuk Indonesia? Aku belum pernah coba bronzer maybelline :(

      Delete
    2. oh ngga, bukan bronzernya sih, haha maksudnya kalo dari brandnya.. hehe >.> sorry misleading hahahah

      Delete
  7. Oh, interesting brand. I haven't heard of it before.
    Elf ^^
    Lovely product!

    emi-doll.blogspot.jp ฅ(⌯͒• ɪ •⌯͒)ฅ❣

    ReplyDelete
  8. finishingnya natural banget yah kalo di blend semua :)

    destywidy.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Bagus deh, packagingnya juga cakep. Aku gak nemu-nemu ini hiks hiks

    ReplyDelete

Hello. Thank you for visiting my blog and share your opinion. I'll reply comment after I read. Make sure you use active profile when leave comment so I can visit your blog too.


Comment with active links (clickable link) to your own blog, giveaway post, referral links won't be approved to make this blog spam-free.

Welcome to What Indira Loves