Contact Lenses : Vivian Brown*

Wednesday, April 13, 2016

Have I mentioned this in some post before that currently since earlier this year I'm really enjoying wearing contact lens everyday. Not sure why maybe my eyes already getting used again with contact lens, or maybe the contact lens I wearing is just really comfortable. Even so, sometimes I still worry so I never forget to bring eyedrops.
Dulu sih aku bilang lebih pilih pakai kacamata ketimbang contact lens, tapi dari awal tahun ini aku jadi hampir sering pakai contact lens setiap hari. Entah karena mata aku udah terbiasa lagi dengan pemakaian contact lens atau karena contact lens yang akhir-akhir ini aku pakai emang nyaman banget. Meskipun gitu aku sih selalu jaga-jaga ya bawa tetes mata untuk contact lens, kali aja tiba-tiba terasa kering atau gak nyaman banget.



Today I have review of contact lens again which I have been using since 1 weeks ago and I'm only wearing this for the last one week, it's Vivian Brown from Klenspop. It's really a pretty lens and make my eyes looks sparkling!


I received Vivian Brown contact lens only in 8 days, wow pretty fast. As usual the parcel is packed with cardboard and the contact lens box is wrapped neatly with bubblewrap and manual instruction sheet also included.
Kali ini aku mau review contact lens yang udah aku pakai selama seminggu terakhir. Contact lens ini aku dapat dari Klenspop dan pengirimannya kali ini cepat banget. Cuma 8 hari, kalau weekendnya gak di hitung sih cuma 6 hari ya dari Korea ke Indonesia. Pengirimannya tuh gak pakai amplop yang ada bubble wrapnya di dalam. Tapi pakai kardus yang isi didalamnya tuh di bubble wrap-in lagi.


If you haven't read my previous post you will notice something different in the box design which is more colorful, but in the back there's no instruction of how to use contact lens. But don't worry you still get information how to use and take care contact lens in the manual instruction sheet. Oh I just notice there is a discount number in the manual instruction sheet. I will share with you all the discount number later!
Kalau yang pernah baca post aku tentang contact lens dari Klenspop pasti sadar box nya beda. Tapi di box baru yang lebih berwarna ini sih gak ada penjelasan apa-apa di boxnya. Meskipun begitu ada pamflet yang lengkap banget penjelasan tentang cara pakai dan ngerawatnya!

[Read : Ellen Panda PM 14 Violet & Ellen Panda PM 12 Blue]





As usual inside the box is one pair of contact lens in glass vials, lens case and tweezer.
Di dalam box nya ada sepasang contact lens, tempat contact lens dan tweezer.


Unlike other contact lens I received from Klenspop before. This time the glass vials packaging is full with english words, just too bad the design is pretty boring. But, I do feel grateful because I can understand the explanation from it. 
Baru kali ini aku dapat contact lens dari Klenspop yang di botolnya tulisan full bahasa inggris, karena sebelumnya selalu bahasa korea.



VIVIAN BROWN
Manufacturer : 
Vassen
Diameter : 
15.00 mm
Graphic Diameter : 
14.80 mm
Water Content : 
38%
Base Curve : 
8.6mm
Life Span : 
6 Month
Country of Origin :
Korea
Price : 
$18
Includes 1 pair of circle lenses with bonus case and tweezer.
*available in minus power range*
MORE INFO
[[ CLICK HERE ]]


The contact lens color is a mix of dark brown, light brown and orange similar like Bunny Color Brown. Each side of this contact lens is just have slightly color different, but if you look closely you will know which side is for inside and outside. Without thick black limbal ring which make this contact lens appears more natural while I'm wearing it and it still give enlargement effect which I love. I lately realized contact lens with thick black limbal ring is giving dolly effect but that limbal ring make it unnatural. 
Warna dari Vivian Brown ini mix dari warna dark brown di bagian luar terus light brown dan orange sisanya, perpaduan warnanya bisa dibilang mirip lah sama Bunny Color Brown. Terus kedua sisi contact lens nya beda warnanya gak ketara banget, tapi kalau di amati terus-menerus sih bakal ketahuan yang mana bagian buat dalam dan luar. Meskipun efek membesarkan bola matanya kelihatan banget, aku ngerasa ini terbilang natural karena gak ada lingkaran hitam di bagian luarnya. Eh ya, ngomongin design nih aku seperti lihat ada contact lens dari brand lokal yang mirip sama ini!




At first I feel weird when wearing it because for the past one year I'm only wearing contact lens with diameter 14.50 which is quite normal size and most of them not really give enlargement effect like this. In my opinion these lenses give natural looking result blends naturally with my dark brown eyes, but it's not like people won't notice you don't wear contact lens. Yeah people around will notice that I'm wearing contact lens but I don't mind wearing it everyday even without putting on eye makeup. It give a doll-like and like a girl in anime character too!
Pertama kali aku pakai tuh waktu ngaca rasanya aneh karena setahun terakhir cuma pakai contact lens yang diameternya cuma 14.50 yang paling besar. Soalnya waktu pakai ini tuh bagian mata yang warna putih jadi cuma sedikit. Aku ngerasa ini contact lens dengan diameter yang menurut aku besar tapi tetap terasa nyaman, soalnya gak terasa ngeganjel gitu. Meskipun aku bilang ini natural, tapi natural yang aku maksud bukan yang orang gak bakal nyadar kalau kamu lagi pakai contact lens, natural disini tuh warnanya nyatu membaur gitu sama iris aku yang dark brown dan cocok aja sama warna kulit aku. Kalau buat orang yang baru pertama kali pakai contact lens dan gak mau orang lain nyadar sih ya jadinya gak bakal natural MEHEHEHEHE. Terus yang bikin aku makin suka sama contact lens ini karena hasilnya seperti mata karakter anime.  



Unlike Ellen Panda PM 14 Violet & Ellen Panda PM 12 Blue which so comfortable even since first time I putting them in, my first time when trying to put Vivian Brown contact lens in is I do feel uncomfortable and then I take them off. Luckily at the second attempt they are feeling comfortable. 
Contact lens ini bukan yang terasa nyaman dari pertama kali aku coba pakai ya. Tapi setelah aku lepas dan pakai lagi untuk yang kedua kalinya udah terasa nyaman.


I have been wearing these contact lens for 1 week. And for the past 1 week I'm wearing this so far for 6 hours and it still feel comfortable not drying at all. It's not like after 6 hours they started drying, I just don't have reason to wearing them for more than 6 hours, because this sleepyhead really need to sleep more. The contact lens also still feel moist when I try to take them off without help of eyedrops. Some lens I used before feel like drying and like they are stick to my iris, so usually I use some eyedrops before take them off to make it easier.
Aku udah pakai contact lens ini selama seminggu, dan selama ini aku pakai paling lama 6 jam. Paling lama waktu 6 jam itu bukan karena habis itu terasa gak nyaman, cuma aku gak ada alasan lain buat pakai ini lebih dari waktu itu terus juga aku akhir-akhir ini makin gampang ngantuk, kan gak boleh bobo pakai contact lens jadi ya aku lepas. Ada beberapa contact lens yang aku pernah pakai sebelumnya waktu mau di lepas tuh kayak nempel banget sama bola mata terus agak kering jadinya aku tetesin obat tetes mata dulu deh biar lebih gampang lepasnya, kalau Vivian Brown ini waktu mau ngelepas contact lens ini tuh rasanya waktu di pegang masih lembab kenyal-kenyal gitu.

COLOR : 5/5
DESIGN : 5/5
ENLARGEMENT : 5/5
COMFORT : 4.5/5


I really love these contact lens! Can't you see I almost give it perfect score in every aspect? 


Enter WDK6RW1D to get 10% discount

KLENSPOP
FACEBOOK
WEBSITE

Thank you very much for reading and I hope you liked this review!



Dis :
"This product was sent to me for review purpose. However all opinion are based on the author's personal experience. Please note, not all products works for me might not works good for you or otherwise." 
Read more complete disclaimer here.


Follow me on :

twitter // instagram // google plus // bloglovin // facebook 
Got questions? Ask me in the comment box or e-mail.
For product review, advertisement inquiry e-mail me at
blogbyindira@gmail.com



RELATED POST

7 komentar

  1. I have worn glasses for many, many years, but I have never worn contacts. I am glad that you like them and they are working out well for you!

    ReplyDelete
  2. eh yg vivian brown ini warnanya sma patternnya cakep bgt >///< tp sayang agak kurang nyaman yah

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya, tp itu cuma waktu pertama kali pakai kok :)
      aku juga suka banget patternnya nih<3

      Delete
  3. 8.6mm?? wadeeeeew.. mataku bisa keganjel-ganjel huhuhuhuhuhu.. padahal bagus ya patternnya.. cakep.. suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu base curve nya kok kak dine ^^

      Delete
  4. tapi iya temenku banyak yang lebih prefer ke kontak lens daripada pakai kacamata. lebih ketje aja katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya sih emang berasa lebih ketje gitu kalau pake kontak lens, patternya unik soalnya. Tapi kalau bulu mata ada yg rontok dan kena kontak lens itu sakiiiiiiiit banget

      Delete

Hello. Thank you for visiting my blog and share your opinion. I'll reply comment after I read. Make sure you use active profile when leave comment so I can visit your blog too.


Comment with active links (clickable link) to your own blog, giveaway post, referral links won't be approved to make this blog spam-free.

Welcome to What Indira Loves