[REVIEW] Gwailnara - Avocado Hand Essence*

Wednesday, August 05, 2015

Finally I'm back! My last post was on 21th July. Last week was final exam and since I was a real lazy ass this semester. One week before exam, I'm trying to understand it all. I was really focuss, cause I don't check my social media so often like I always do. Usually when I have final exam, I have high will of blogging.
Akhirnya buat post baru lagi setelah review terakhir tanggal 21 bulan Juli. Habis UAS dan semester ini tuh aku benar-benar malas dan banyak mata kuliah yang aku kurang paham, jadi seminggu sebelum UAS aku benar-benar kejar target buat memahami semuanya *jangan ditiru*, ya walaupun gak bisa. Karena terlalu fokus UAS, aku lupa punya sosial media dan blog juga. Biasanya walaupun UAS aku tetap santai aja malah niat buat ngeblog biasanya makin tinggi, tapi gak semester kali ini.

[[ Don't forget to Join my international giveaway until 7th August 2015, Click here!]]

This time I have review of hand essence from Korea barand named Gwailnara. It's my first time heard this brand name, after looking for more info, I found this brand also have soothing gel, mask and etc.
Kali ini mau ngomongin hand essence dari brand Korea, namanya Gwailnara. Ada yang pernah dengar brand itu sebelumnya? Ini pertama kalinya aku tau brand ini, setelah dicari info lebih lengkap ternyata ada soothing gel, mask dll.

This hand essence is available in 3 variant: Avocado, Blueberry, Pink Peach. I picked Avocado because I love Avocado Juice!

Now, let's start!

Gwailnara Avocado Hand Essence
"GWAILNARA’s Avocado Hand Essence contains real avocado extract.
Avocados are rich in Vitamin E, which is a great moisturizer and can keep your hands soft and moisturized for 24 hours! " - taken from here

The packaging is tube type and decorated with avocado picture. Information printed in the packaging is all written in Korean and I don't understand at all. With netto 80 ml, I can feel the product inside is so thick.
Dari kemasannya model tube dan dihiasi sama gambar alpukat. Info tentang produk nya juga pakai tulisan Korea yang aku sama sekali gak ngerti. Dengan isi 80 gr dan aku bisa ngerasain isi di dalamnya itu padat banget.
Gwailnara Avocado Hand Essence
Gwailnara Avocado Hand Essence

Ingredients :
Water, Glycerin, Cetearyl alcohol, Mineral Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dipropylene Glycol, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Polysorbate 60, Sorbitan Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Butylene glycol, Methylparabenm, Propylparaben, CI 19140, CI 15985, CI 42090, Fragrance

"This avocado hands essence is a concentrated type of essence.
When you apply to your hands, small droplets of moisture will form to give your hand a refreshing and moisturizing feel !" -taken from here

Recommend for :

- hands that feel dry after washing
- people who do not like the stickiness of normal hand creams
- people who want to maintain moisture as well as have a pleasant scent
- people who want lasting moisture

The mouth tube size is normal and whatever position you store this product is not a big deal, since the product texture is not wateryso it won't easily spill out when you open the cap. You must push the body tube to get product inside.
Ukuran dari mulut tube nya itu normal aja, terus kalau simpan ini mau posisi seperti apa pun aman karena isinya tuh gak cair seperti hand cream yang pernah aku coba sebelumnya (see here). Jadi, perlu di pencet perut tube nya biar isinya keluar.

Texture from this hand essence is like a thick lotion with really soft and nice smell. Hmmm maybe because the smell which is really soft I don't smell something like Avocado or maybe smell of Avocado in Korea is differet with my country? *LOL please ignore my random thought*
Tekstur dari hand essence ini tuh kental seperti lotion dan wangi nya tuh soft gak yang menyengat gitu. Entah karena wanginya yang terlalu soft atau gimana, aku gak ngerasa inibukan wangi alpukat, atau wangi alpukat di Korea beda, ya ? *abaikan ini*.

Gwailnara Avocado Hand Essence
Because this only applied in hand with netto 80 gram I have been using this for 2 months. Every time I applied this my hand feel so moist and moisturized enough, even I feel it only last for 3 hours but I don't mind reapplying this because I really love the smell. When applied I also feel it easily absorbed and when washing my hand with water I don't have sticky feeling.
Isinya yang 80 gram bisa bertahan aku pakai selama 2 bulan ini, ya karena ini dipakai di daerah tangan aja makanya awet. Tangan aku langsung terasa lembab setiap pakai ini, walaupun cuma terasa sekitar 3 jam ada. Waktu aplikasiin ini di tangan terasa banget cepat meresap dan gak lengketnya, terus waktu cuci tangan juga gak terasa lengket.

What I like :
+ Pleasant smell
+ Not sticky.
+ Easily absorbed into skin.
+ Good enough to moisture.

What I dislike :
- Hard to find in Indonesia.
- Still contain paraben.

RATING: 4/5

Where to Buy?
Gwailnara - Avocado Hand Esence ($3.99)
If it's your first time shopping at wishtrend, use 274054812 and you will get 5$  off.

 Disclaimer:
"This product was purchased using my sponsored voucher. However all opinion are based on the author's personal experience. Please note, not all products works for me might not works good for you or otherwise." 
Read more complete disclaimer here.

*This post contains affiliate link. Read more disclosure here.


Follow me on :
twitter // instagram // google plus // bloglovin // facebook 
Got questions? Ask me in the comment box or e-mail.
For product review, advertisement inquiry e-mail me at
indiranyan@yahoo.co.jp

RELATED POST

11 komentar

  1. Baru denger brand ini, hmmm bisa deh dikepoin hehehe nice review :)

    ReplyDelete
  2. Awww the avocado essence must smell really good *O* I love avocados LOL I like them in salads, sushi, rice etc :>
    Trinity Styles Review @ bijou-heart

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah I love avocados in Sushi too d^_^b

      Delete
  3. Baru pertama kali denger brand ini. hehehe
    Kayaknya handcreamnya enak dipake ya, tangan aku super duper kering tapi gak suka handcream yang lengket :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kak ini enak loh gak lengket :)

      Delete
  4. blom pernah denger brand ini -___- di wishtrend banyak banget brand yg ga familiar ya, tp biasanya sih walaupun ga familiar tp produknya bagus2 hehehee

    The Journey

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ci, terutama yang skincare ya banyak yang bagus.

      Delete
  5. Wow nice review!

    http://gummybeaaars.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. The packing looks nice and refreshing! hahaha i love avocado~ as food though :D hahaha so yummy~

    ReplyDelete
  7. This sounds really nice! I love the packaging ♥
    Amy xx

    Little Moon Dragon

    ReplyDelete

Hello. Thank you for visiting my blog and share your opinion. I'll reply comment after I read. Make sure you use active profile when leave comment so I can visit your blog too.


Comment with active links (clickable link) to your own blog, giveaway post, referral links won't be approved to make this blog spam-free.

Welcome to What Indira Loves