[REVIEW] Viva Queen - Eye Base Gel

Sunday, October 26, 2014

Hello ☆

This time I will post review about one of  Indonesian local brand. And mostly will use Bahasa Indonesia, sorry for my foreigners reader you can use translate tool from this sidebar blog or wait for my update to translate this into english.




Viva Queen Eye Base Gel ini eye base aku yang kedua, pertama kali aku pakai produk Wardah - Double Function Kit. Waktu beli ini langsung ambil aja di counter-nya tanpa tanya-tanya ke SPG nya, karena kebetulan ingat eye base yang biasa aku pakai mau habis.



Function:

Price & Where to buy:
Aku beli ini sekitar Rp 11.000 di Carefour. Harganya bervariasi, bisa beli di toko-toko kosmetik, atau di web nya.

Content:
 15 gram

Ingredients:

Manufactured by & Expired date:

Texture & Scent:
Teksturnya gel berwarna putih dan waktu di blend jadi gak berwarna, gak lengket dan mudah meresap. Buat aku yang gak begitu suka produk make up yang ada wanginya, ini sama sekali gak ada wangi apapun.

How to use:
Buat pakai nya cuma butuh sedikit aja di olesin ke kelopak mata. Sedikit aja ya, karena kalau kebanyak makin lama buat keringnya. Kalau gel-nya udah kering, baru aplikasikan eyeshadow diatas nya. Kenapa harus nunggu kering baru di aplikasikan? Karena nanti hasilnya jadi cakey kalau belum kering tapi eyeshadow nya udah di aplikasikan.

Swatch & Test:
Ini swatch tanpa Viva Queen Eye Base Gel dari eyeshadow yang sering aku pakai, Make Over - Enchanting Nude Spell (review will come next month) warna-warnanya shimmer dan semi matte lumayan pigmented.
Aku sering banget ngucek atau ngelap mata, jadi ya eyeshadow-nya gampang luntur.

Ini swatch dengan eye base gel nya. Warnanya lebih keliatan kan?
Dan ini setelah beberapa kali aku rub, eyeshadow nya masih stay meskipun warna yang shimmer white sedikit luntur tapi gak hilang.

Staying power:
Di eyelid aku yang oily ini bertahan sekitar 4-5 jam, setelah itu warnanya udah mulai memudar.

Kemasannya mini banget sekitar ±9cm, pertama kali waktu liat di web aku kira gak sekecil ini jadi bisa dibawa kemana-mana. Waktu di aplikasiin ada sensasi dingin yang terasa, ini karena ada ekstrak chammomilenya.  Dengan isi 15 gram, menurutku ini bisa bertahan cukup lama karena setiap pakai cuman butuh sedikit aja. Kualitasnya juga gak main-main, cocok juga buat pemula yang nyari kebutuhan buat make up tapi masih ragu buat ngeluarin dana yang besar. Sayangnya di eyelid aku yang oily ini ga bisa bertahan lama, jadi ya aku seringnya pakai ini di acara yang cuma sebentar.

What I like :
・Cheap
・Hygienic packaging
・Easy to bring anywhere
・No fragrance
・Vitamin E and Extract Chammomile
・Make eyeshadow more pop up and smudgeproof
・Good quality


What I dislike :
・Need time for dry
・Staying power is so-so for my oily eyelid, well I don't know for non oily eyelid.

Well this is my opinion about viva product, the result can be different for each people. Since this product have good quality why don't you give it a try ? There is no harm for trying new product.

Thanks for reading d(≧∇≦)b

INDIRA


Got questions? Ask me in the comment box or e-mail.
For product review, advertisement inquiry e-mail me at
indiranyan@yahoo.co.jp



RELATED POST

8 komentar

  1. Hello dear, I am doing a Giveaway on my blog, I invite you to win a sweater (you have 5 choices) from Oasap online store! I hope you participate and if you do, GOOD LUCK! :)

    http://fashiongetsfierceblog.blogspot.pt/2014/10/oasap-sweater-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Hello I'am Chris From France!!
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************

    ReplyDelete
  3. Thank you for this review!
    Where can foreigners buy this eye base? Can I find it somewhere on ebay or ect.?
    Wish you have a good day! <3

    P.S. And, yes, yor blog design is AWESOME! *_*

    wonderholichime.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wah, murah banget Indri. Jadi pengen nyobain deh. Kalo dari brand viva, aku hanya pakai eyebrow pencil. Karena banyak banget ya MUA yang pakai pensil alisnya viva.
    Oh ya aku udah follow blog kamu. Maukah kamu follow balik blogku??

    www.aloha-bebe.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku belum pernah nyoba pensil alis viva kak *ga bisa buat alis yg rapih*, tapi udah sering banget baca reviewnya bagus banget katanya^^

      Aku udah follow blognya dari lama kak, makasih udah mampir ya^^

      Delete
  5. I've never heard of this product but i believe that to make any eye shadow pop , an eyeshadow base is the key esp if it's a good one. mine is from urban decay!! Thanks for sharing!

    giglove
    www.claudinimelda.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Urban decay product is really in good quality >__<

      Delete

Hello. Thank you for visiting my blog and share your opinion. I'll reply comment after I read. Make sure you use active profile when leave comment so I can visit your blog too.


Comment with active links (clickable link) to your own blog, giveaway post, referral links won't be approved to make this blog spam-free.

Welcome to What Indira Loves